Свържете се с Уеб СтартУеб стандарти W3C


Какво са уеб дизайн стандартите?


The World Wide Web Consortium (W3C) е главната международна организация за стандартизация в Интернет. Целта е да се създадат технологии (спецификации, насоки, софтуер и инструменти), които да позволят на световната мрежа да достигне пълният си потенциал.

Много уеб дизайн фирми говорят за уеб стандарти но се вижда, че повечето от тях все-още използват таблици, или дори не покриват минималните изисквания, когато става дума за уеб стандарти.

Уеб стандартите са повече от просто наименование, това е начинът, по който Интернет трябва да бъде проектиран. Когато става въпрос за уеб стандарти, това означава повече от преминаването през един HTML или CSS валидатор. Изисква се много труд за да премине уеб сайта през стандартите за писане на код и да се оптимизира достъпността. Достъпност е равносилно на използваемост. Тя трябва да гарантира, че интернет сайтът ще работи от момента, в който се публикува докато отпадне необходимостта от него. За да се съобразяваш с различните уеб стандарти и насоки за достъпност и как те могат да бъдат възпроизведени, използвани и поддържани по-добре, са необходими специфични познания в областта и много опит.

Уеб стандартите са важни за поддръжката.


Когато искаме да направим нещо, което да влезе в употреба, не използваме тиксо където са необходими пирони или трябва да се заварява. Използването на правилните инструменти е част от всеки проект, независимо дали става дума за уеб сайт или за колибка за кучето на вилата. Решаването на повечето проблеми, когато става дума за уеб сайтове, става чрез максимално придържане към уеб стандартите в рамките на всеки даден проект. Това гарантира, че уеб сайтът ще се нуждае от минимални усилия по поддръжката за срокът на неговото използване.

Уеб стандартите са важни за използваемостта на уеб сайта.


Използването на уеб стандарти в дизайнът ще гарантира, че сайтът ще бъде привлекателен за по-голямата част от хората, които го посещават. Ние не просто искаме да направим сайтът достъпен за един браузър, например Internet Explorer или Firefox, ние трябва да се уверим, че уеб сайтът работи във възможно най-много браузъри. Към момента ние тестваме сайтовете си във Firefox, Opera, Internet Explorer 6, Internet Explorer 7, Internet Explorer 8, както и Safari и Google Chrome. Това са най-популярните използвани браузъри.

Уеб стандартите са важни за клиентите.


Когато изграждаме проект за наш клиент, основно правило е той да остане доволен. Ако клиентът е недоволен, то ние разрушаваме бизнеса си. Този клиент ще сподели за впечатленията си от уеб дизайн работата с нас с други потенциални клиенти и ако в нашите краткосрочни или дългосрочни отношения има проблеми, клиентът ще говори за тях. Старо правило е, че един доволен клиент ще доведе още един, а един недоволен клиент ще откаже още още десет от услугите ни. В краткосрочен план, стига да завършим проектът навреме и в естетически приятен вид, клиентът ще е щастлив.

Проблемите, които ще направят клиента недоволен са в дългосрочен аспект. След като клиентът открие, че интернет сайтът му не работи в по-нов браузър или дори в по-стар браузър, той ще е недоволен от нас. Той ще си мисли, че ние не сме направили сайта както трябва, защото той е счупен, а и не сме му казали. Тестването на уеб дизайн проектите на възможно най-много браузъри и придържането към уеб стандартите е най-добрият начин да се гарантират дългосрочните добри отношения с нашите уеб дизайн клиенти.

Уеб стандартите правят поддръжката лесна.


Ще бъдем особено щастливи, когато дойде време за редизайн или промени по уеб сайта и в този сайт са използвани уеб стандартите. По-голямото усилие, което е положено при разработката на сайта ще направи бъдещата работа с клиента и уеб сайтът по-лесна. Ако уеб сайтът просто е нахвърлян набързо, след това ще имаме огромни главоболия и допълнителна работа и при най-малката актуализация. Много от ползите от използването на уеб стандартите на клиентските сайтове са за самите нас - уеб дизайнерите. Гарантира се, че за вбъдеще, ние ще имаме много по-малко работа, когато се правят промени по сайта.

Уеб стандартите означават качество на уеб дизайн работата.


Да използваш уеб стандартите не означава просто са си създаваш повече работа. Да използваш уеб стандарти означава да държиш на качеството на това, което правиш и предлагаш на клиентите си! Работим в сферата на уеб дизайнът, защото се наслаждаваме на това, което правим. А когато сме доволни от това, което правим, работим по най-добрият възможен начин. Единствено така се постига напредък. Качеството е от първостепенно значение в индустрия, която е пълна с така наречените “дизайнери”, които експортират директно от Photoshop и публикуват сайтове.


Контакти   p: 02/ 4 701 701   m: 088 5 939 050   Click2Talk
Уеб Старт в социалните мрежи - Linked In Уеб Старт в социалните мрежи - Twitter Уеб Старт в социалните мрежи - Facebook Уеб Старт в социалните мрежи - Svejo.net

Фирма за уеб дизайн Уеб Старт ООД ©2008-2011.